Nieuw: ReuZ Dubbelbock

Het bockbierseizoen is weer geopend. Bij Pint gebeurde dat op de 1e dag van de herfst 21 september, bij de Nederlandse brouwers op de 1e maandag van oktober en dat is dit jaar precies op 1 oktober. Waarschijnlijk verschijnen er weer ruim 100 Nederlandse bockbieren. maar er is in ieder geval 1 HEEL BIJZONDERE PRIMEUR. Brouwerij Reuzenbieren B.V., pas sinds december 2010 actief, komt met hun allereerste bock op de markt. En die valt op!!!

 

De kenners die vaker een van de Reuzenbieren hebben geproefd, weten dat hun brouwers altijd buiten de gebaande paden treden. Dat is ook nu weer het geval. Het eerste dat opvalt is de naam. Bij ieder nieuw brouwsel wordt er vanaf nu gekozen voor de basisnaam ReuZ, gevolgd door de duiding van het soort bier. Vandaar ReuZ Dubbelbock. En het is met recht een dubbelbock want het bier kent een vol. alc. % van 7,8%. Verder blijft het bier qua kleur en bitterheid binnen de normen van wat onder een dubbelbock in algemene zin verstaan wordt.

 

Bijzonder

Maar dan houdt de vergelijking met elke andere bestaande bock op. Zo is er in het brouwsel geen pilsmout gebruikt. Er is gekozen voor 5 verschillende gekleurde mouten, pale ale, munich, amber, meladonin en special B. De gebruikte hopsoorten, Nelson Sauvin en Saaz, zijn als combinatie ook niet alledaags, waarbij er ook nog eens met Saaz is gedryhopt. Maar het meest opvallende is misschien nog wel de gistkeuze. Het is een bock met hoge gisting, vergist met Weihenstephaner Weizengist. Deze gist zorgt er voor dat het bier een zekere frisheid kent en dat er naast zoet en bitter ook een beetje zuur in de hoofdsmaak zit. En dat is uiterst verrassend. De nasmaak vloeit over in zoet en bitter en blijft lang hangen.

 

Beschikbaar

Het bier is vanaf maandag 1 oktober beschikbaar, uiteraard op de website www.reuzenbieren.com. Daarnaast is het te bestellen bij Multibier in Asten, tel: 0493-689383 of via info@multibier.nl. Uiteraard wordt het bier ook verspreid over Nederland en zal het in de toekomst verkrijgbaar zijn in een groot aantal slijterijen. Fijnproevers die de moeite willen nemen naar Moergestel af te reizen om het bier te consumeren kunnen via de website een afspraak maken voor een proeverij in het prachtige proeflokaal van de brouwerij. Ook is het mogelijk om op zondag 14 oktober vanaf 15.00 uur deel te nemen aan het jaarlijks terugkerende evenement, het Moergestels Bockspringen. Voor een rittenkaart ad € 16,- krijgen deelnemers 9 verschillende bockbieren te proeven in 9 Moergestelse Horecazaken. Vervoer per huifkar is gratis. Bovendien zorgt elke kastelein ook nog voor een klein hapje bij het bockbier. De ReuZ Dubbelbock zal te proeven zijn bij Herberg De Veerkes. Dus neem de kans om deze unieke en heerlijke dubbelbock te proeven.

Reuz_Dubbelbock

Agenda

  • No posts

    There aren't any posts at the moment.

More agenda items >

Downloads

Here you can find background data of our beers, brewers and brewery, were you can download them.

Downloads >

Contact

"Reuzenbieren BV"
Burgemeester Maeijerstraat 22
5066 VL Moergestel

Telephone: 06 519 37 346
E-mail : info@reuzenbieren.nl

To contact >