About the brewery

De ambachtelijke thuisbrouwerij waar de proefbrouwsels worden gemaakt, is gevestigd aan de Krijtestraat 3, 5066 BG te Moergestel. In een garage is een complete keuken geplaatst. Er is een aparte badkamer met douche en vaste wastafel. Dit is tevens de warmtekamer. Er is ook een apart toilet. Verder zijn er drie ruimtes voor opslag, lagering en vergisting. Boven is een proeflokaal. Er zijn drie brouwinstallaties. Twee mobiele installaties, eentje voor 20 liter en eentje voor 50 liter. Verder is er nog een installatie waarmee maximaal 200 liter gebrouwen kan worden.

Andere apparatuur: apparatuur voor het kweken van gist, een oude elektrische bakkersmolen die gebruikt wordt als schrootmolen, filterplaten met kleine gaatjes voor alle maisch- en kookketels. Er zijn allerlei meetinstrumenten, twee spiraalkoelers en een platenkoeler, vergistingemmers, vergistingtonnen van 60 liter en vergistingtonnen van 220 liter.

In de thuisbrouwerij wordt elke vier weken gebrouwen. Meestal een brouwsel van 50 liter, dat vaak in drieën wordt gesplitst voor de hoofdvergisting. Er wordt dan geëxperimenteerd met verschillende giststammen en hoppen. Soms wordt er ook een brouwsel van 150 liter gemaakt. Met name als er een proefbrouwsel bij zit, waar de brouwers mogelijk mee verder willen. Als er zo’n besluit valt om een nieuw product op de markt te brengen dan wordt het recept zeer uitgebreid en met veel kennis van zaken doorgenomen met collega’ brouwers waar we onze bieren brouwen, meestal een batch van 600 liter. En we nidgen proefpanels uit in ons proeflokaal, bestaande uit kenners en leken. Het proeflokaal bevindt zich aan de Heuvelstraat 6 in Moergestel.

Voor brouwerijbezoek en/of proeverijen zie het menu ‘’contact’’.

P9180382 (480x640)

Agenda

  • No posts

    There aren't any posts at the moment.

More agenda items >

Downloads

Here you can find background data of our beers, brewers and brewery, were you can download them.

Downloads >

Contact

"Reuzenbieren BV"
Burgemeester Maeijerstraat 22
5066 VL Moergestel

Telephone: 06 519 37 346
E-mail : info@reuzenbieren.nl

To contact >